Hoppa direkt till innehåll
Gå med
Sketchy
Sandman
Hejsan! Jag är den som skapat pucko.net och hittills är väl jag den som bidrar mest till sidan...
weblog

Weblogg

25
mar
2024

Mixtejp

18:46 , Inga kommentarer
Detta är lite pinsamt och lite fränt samtidigt. Det hela började med att jag skulle göra en jingel till nästa Tekoppsfestival, en som ska spelas innan varje spelning, för att påminna folk om att nu börjar det!
I den jingeln ville jag lägga till en röst som sade/skrek "Välkommen till Tekoppsfestivalen!" och sagt och gjort, det lade jag in, och när jag sedan spelade upp det så kräktes jag lite i munnen, det är svårt som fan att höra sin egen röst ibland helt enkelt.
Så jag hörde av mig till min kollega som har en myndig stämma och frågade om han kunde hjälpa, vilket han glatt gjorde men samtidigt tipsade om en AI-tjänst där man kan skapa egen musik. Åhå? Det lät ju lite intressant, så loggade in där och började meka med lite olika festivaljinglar. Det mest fantastiska med den här tjänsten är att du kan skriva in text och den sjunger det åt dig, helt galet!
Då tänker jag, vänta nu, jag har ju en uppsjö med gamla låttexter jag skrivit för att inte nämna dikter och liknande. Vad kan det bli av det här? Själva gränssnittet i tjänsten är väldigt förneklat, du kan skriva in din text, välja en musikstil och sen vilken version av programvaran du vill använda, och det är allt. Och även om AI kan prata/sjunga på svenska så är det verkligen bara 80%, vissa ord betonas tokigt eller helt fel så det är en hel del meck med att göra om, pussla ihop och till slut få ihop något som är lyssningsbart.

Singlar

Kvaliteten är rätt så kass och komprimerat men det spelar inte så stor roll egentligen, det är en kul grej. I alla fall, här finns jag på Spotify:

Album

Och nu är ett helt "album" släppt, det är lite skoj, här är det: