Hoppa direkt till innehåll
Gå med
Sketchy
Sandman
Hejsan! Jag är den som skapat pucko.net och hittills är väl jag den som bidrar mest till sidan...
weblog

Weblogg

Med en enkel lampa från IKEA för 199 kronor plus den rostfärg som jag använt innan så blir resultatet fantastiskt! Nu ska jag jöpa fler sådana här lampor till spelbordet och matbordet!
inredning, rost
2023-12-12 Inga kommentarer
Byggde en liten julkalender till dottern, hon blev ledsen att hon inte fick någon förra året. Vet inte om jag kommer bygga en varje år, men i år blev det den här. Har fyllt den med lite godis och sminkgrejer och sådant som hon gillar, hoppas jag!
Kalender, julkalender, diy, verkstad
2023-12-01 Inga kommentarer
Fick en idé till en tatuering för ett par år sedan och nu har jag gjort slag i saken! Ett av mina partytryck är att jag kan Sveriges längsta ord som det var i Guinness rekordbok när jag var ung. Dom tog bort den kategorin när dom insåg att man kan sammanskriva ord hur länge som helst i svenskan.
Ordet är "nordöstersjökustartilleriflygspaningssimulatoranläggnings-materielunderhållsuppföljningssystemdiskussionsinläggsförberedelsearbete" och består av 130 tecken. När man googlar på detta så ser man att i många fall anges det som "nordVÄSTERsjökust..." vilket inte är så jag minns det. Dessa källor anger 2006 som året för när det var med i Guinness, men jag minns det från min ungdom så kanske finns varianter. Har inte grävt fram exakt från vilket år men jag har för mig att det var på åttiotalet någon gång.
Eftersom det är mitt "partytrick" att kunna det här utantill så var tanken att ha hela ordet skrivet runt armen fast översatt till runor och på kroppen av midgårdsormen. Jag tog fram en skiss och skrev ut den. Den blev över en meter lång och jag virade den runt armen och tyckte det såg himla fränt ut.
Kom i kontakt med en tatuerare i stan som gjorde våra förlovningsringar och han var på att fixa den här ormen med.
Så var över till honom så vi fick testa lite hur formen skulle vara med hjälp av tejp och lite klurande. Men då texten är väldigt specifik så tog jag den tejpen/formen och gjorde en "ren" version av den i datorn och skrev ut den i olika delar som passade ihop runt armen medan han tog fram ett huvud till ormen som jag gillade.
På så sätt så kunde första sittningen bli att fixa alla konturer. vilket tog typ sex timmar, varav en hel del tid gick åt att sätta på stencilen och fixa vart allt ska vara. Och herregud på undersidan av armen är det INTE skönt att bli tatuerad på! Sen nere vid handleden på undersidan, damn!
Ett par veckor senare så var det att fylla i plus skuggning, detta tog ungefär sju timmar och jag var rätt så spak efteråt, men är så sjukt nöjd!
Så fin!
tatuering, runor
2023-10-16 Inga kommentarer
I och med att jag målade om huset förra året så försvann den lilla trean som var husnumret.
Jag byggde då en enrom trea i trä som hamnade på framsidan, men dels så var den lite för stor men också lite konstig form, så en ny behövdes.
I och med att jag experimenterat lite med att måla med rostfärg så var det rätt så naturligt vad det skulle bli. Skar ut bokstäver och siffror med min laserskärare och byggde en rund skylt som jag limmade fast dem på. Sen målade jag den med rostfärgen och lät den rosta ordentligt.
Slutresultatet blev riktigt bra!

2023-06-26 Inga kommentarer
Födelsedagspresent till min bästa kompis! Alla behöver vi en grubbelgubbe då och då!
aquarelle, vattenfärg, tavla, födelsedag
2023-06-16 Inga kommentarer
Detta är så coolt! Så jag 3D-printade två hållare till en klädstång för baksidan när vi får mycket gäster som måste kunna hänga av sig. Då stången som dom ska hålla i är en rostig järnstång så ville jag att hållarna var rostiga med.
Så skaffade metallfärg vilket är färg med metall i färgen, sen kan man använda en oxideringsvätska för att den ska rosta kontrollerat.
Kladdade på ganska så generöst, lät första lagret torka, använde sedan oxideringsvätskan, blev lite rostigt. Målade ett lager till och använde sedan oxideringsvätskan direkt efteråt medan färgen fortfarande var våt. Det gav mycket trevligt resultat. Kladdade på lite vätska då och då för att förhöja effekten och slutresultatet blev riktigt bra!
Och här är dom uppsatta som hållare för klädstången, så nöjd!

2023-05-05 Inga kommentarer
I år var det en hel del som behövde tas hand om i trädgården, här är lite av de saker som donats med

Trallen

Något år lär jag behöva slipa trallen men i år fick det bli en grundlig rengöring. Det är en riktigt stor trall på säkert 300kvm så det är ett hästjobb. Hade införskaffat mig en PCL-4 men var inte så imponerad av den. Behandlade hela trallen med ättika, vatten och lite diskmedel, och sedan Kärchern. Men var inte nöjd som sagt, så gick efter en gång till med högtryckstvätten och tvättrondellen för just trallen - mycket bättre.
Veckan därpå så blev det behandling med linoljesåpa. Använde dock högtryckstvätten med sånt skum-munstycke för att applicera det jämnt över trallen och sedan en skutborste för att arbeta in det. Det gick väldigt bra! Sedan lade jag på ett skumlager till som bara fick sjunka ned i trallen. Det är inte ett perfekt resultat, men det får duga. Får nog som sagt lov att slipa trallen förr eller senare.

Äppelträden

På baksidan finns två äppelträd, som producerar på tok för mycket fallfrukt. Så nu på vårkanten så beskar jag dem kraftigt med förhoppningen att det blir lite löv men inte så mycket äpplen, vi får se. Dessa ska bort den här eller nästa säsongen. Är inte så förtjust i äppelträd. Men jag köpte mig en rätt billig grensåg på Jula för att lite enklare ta hand om beskärningen och det gjorde en riktigt bra skillnad.

Nya rabattkanter

Köpte sådan korrugerad rostig rabattkant för länge sedan man inte fått arslet ur förrän nu. Det blev väldigt bra! Dock så råkade jag dra upp och ha av linan till robotgräsklipparen så klart. Passade på att dra om all el i rabatten så nu funkar den lilla fontänen igen!

2023-05-04 Inga kommentarer
29
apr
2023

Jung Kook

17:00 , Inga kommentarer
Min systerdotter önskade sig specifikt av mig ett porträtt av artisten Jung Kook som jag givetvis har noll koll på, men hur kan jag motstå en sådan önskning? Sagt och gjort, ett aquarelle-porträtt blev det!
porträtt, vattenfärger, aquarelle, present
2023-04-29 Inga kommentarer
Insåg att jag inte lagt upp bilder på när vi spelar vid spelbordet, så här kommer ett litet galleri
Star Wars Rebellion
Shadows of Brimstone: Forbidden Fortress
Eldritch Horror
Descent
spelbord, brädspel, minifigurer
2023-03-17 Inga kommentarer
Det här är riktigt smidigt, att bara skapa olika lådor via boxes.py och sen skicka dem till laserskäraren som skapar lådor att bara limma ihop färdiga med exakt rätt mått. Att skapa organiserat innehåll i brädspelslådor är helt plötsligt väldigt enkelt och smidigt!
laserskärare, xtool
2023-03-17 Inga kommentarer