Hoppa direkt till innehåll
Gå med
Sketchy
Sandman
Hejsan! Jag är den som skapat pucko.net och hittills är väl jag den som bidrar mest till sidan...
weblog

Weblogg

I år var det en hel del som behövde tas hand om i trädgården, här är lite av de saker som donats med

Trallen

Något år lär jag behöva slipa trallen men i år fick det bli en grundlig rengöring. Det är en riktigt stor trall på säkert 300kvm så det är ett hästjobb. Hade införskaffat mig en PCL-4 men var inte så imponerad av den. Behandlade hela trallen med ättika, vatten och lite diskmedel, och sedan Kärchern. Men var inte nöjd som sagt, så gick efter en gång till med högtryckstvätten och tvättrondellen för just trallen - mycket bättre.
Veckan därpå så blev det behandling med linoljesåpa. Använde dock högtryckstvätten med sånt skum-munstycke för att applicera det jämnt över trallen och sedan en skutborste för att arbeta in det. Det gick väldigt bra! Sedan lade jag på ett skumlager till som bara fick sjunka ned i trallen. Det är inte ett perfekt resultat, men det får duga. Får nog som sagt lov att slipa trallen förr eller senare.

Äppelträden

På baksidan finns två äppelträd, som producerar på tok för mycket fallfrukt. Så nu på vårkanten så beskar jag dem kraftigt med förhoppningen att det blir lite löv men inte så mycket äpplen, vi får se. Dessa ska bort den här eller nästa säsongen. Är inte så förtjust i äppelträd. Men jag köpte mig en rätt billig grensåg på Jula för att lite enklare ta hand om beskärningen och det gjorde en riktigt bra skillnad.

Nya rabattkanter

Köpte sådan korrugerad rostig rabattkant för länge sedan man inte fått arslet ur förrän nu. Det blev väldigt bra! Dock så råkade jag dra upp och ha av linan till robotgräsklipparen så klart. Passade på att dra om all el i rabatten så nu funkar den lilla fontänen igen!