Hoppa direkt till innehåll
Gå med
Sketchy
Sandman
Hejsan! Jag är den som skapat pucko.net och hittills är väl jag den som bidrar mest till sidan...
weblog

Weblogg

Fick en idé till en tatuering för ett par år sedan och nu har jag gjort slag i saken! Ett av mina partytryck är att jag kan Sveriges längsta ord som det var i Guinness rekordbok när jag var ung. Dom tog bort den kategorin när dom insåg att man kan sammanskriva ord hur länge som helst i svenskan.
Ordet är "nordöstersjökustartilleriflygspaningssimulatoranläggnings-materielunderhållsuppföljningssystemdiskussionsinläggsförberedelsearbete" och består av 130 tecken. När man googlar på detta så ser man att i många fall anges det som "nordVÄSTERsjökust..." vilket inte är så jag minns det. Dessa källor anger 2006 som året för när det var med i Guinness, men jag minns det från min ungdom så kanske finns varianter. Har inte grävt fram exakt från vilket år men jag har för mig att det var på åttiotalet någon gång.
Eftersom det är mitt "partytrick" att kunna det här utantill så var tanken att ha hela ordet skrivet runt armen fast översatt till runor och på kroppen av midgårdsormen. Jag tog fram en skiss och skrev ut den. Den blev över en meter lång och jag virade den runt armen och tyckte det såg himla fränt ut.
Kom i kontakt med en tatuerare i stan som gjorde våra förlovningsringar och han var på att fixa den här ormen med.
Så var över till honom så vi fick testa lite hur formen skulle vara med hjälp av tejp och lite klurande. Men då texten är väldigt specifik så tog jag den tejpen/formen och gjorde en "ren" version av den i datorn och skrev ut den i olika delar som passade ihop runt armen medan han tog fram ett huvud till ormen som jag gillade.
På så sätt så kunde första sittningen bli att fixa alla konturer. vilket tog typ sex timmar, varav en hel del tid gick åt att sätta på stencilen och fixa vart allt ska vara. Och herregud på undersidan av armen är det INTE skönt att bli tatuerad på! Sen nere vid handleden på undersidan, damn!
Ett par veckor senare så var det att fylla i plus skuggning, detta tog ungefär sju timmar och jag var rätt så spak efteråt, men är så sjukt nöjd!
Så fin!