fun
Sandman är ett Pucko!
Sandman har gått med i pucko.net och delar med sig av sina alster. Är du också kreativ? Gå med du också och få feedback på det du gör!
Sketchy
Sandman
Hejsan! Jag är den som skapat pucko.net och hittills är väl jag den som bidrar mest till sidan...
weblog

Weblogg

16
okt
2016

Objektivhylla

11:18 9319, Inga kommentarer
Jag var lite trött på att förvara alla mina objektiv i en låda som bara blev rörigare och rörigare, så jag bestämde mig för att bygga en hylla att förvara dom på. Jag hade lite olika idéer först men fastnade rätt snabbt för tanken att "hänga" dem på undersidan av hyllan. Dels så skulle det bli mer naturligt när jag vill ta ett objektiv, men det skulle också betyda att jag kunde ställa saker på hyllorna också.
Så här såg min förvaring ut innan. Jag hade dom i en IKEA-låda en stund men den höll inte för vikten, så jag tänkte att om jag lade in dem i en sådan här stadig väska så skulle det bli bättre, dock så blev det inte mindre rörigare, plus att det är svårt att hitta rätt objektiv när man inte ser dem.
Så jag köpte Acacia limträskivor och kapade upp dem och testade mig fram till antal hyllor.
Använder fräsen för att runda av varje skiva
Vilket tyvärr skapade en ful ljus kant på vissa skivor, det fixar vi med best sen.
Dock så ville jag försänka hyllorna in i bakstycket, men hur lyckas man med det då?
Jo, med en frästillsats på Festools sänksåg så kannan fräsa spår, riktigt smidigt!
Då ser det ut så här!
Sen ska vi fixa försänkningar för objektivlocken, som ska vara "inuti" hyllplanen så att säga. Jag beställde nya kvistborrar men var dålig på att mäta innan så hålen blev för små ändå. Typiskt!
Så jag skapade en fräsmall för att förstora hålen
Köpte först ett epoxylim men det fungerade tyvärr inte alls, så jag limmade dem med polyurethane trälim och dom sitter som berget
Funkade skitbra och här är objektivlocken monterade i hyllplanen
Färdigt! Alla hyllor är monterade, metallkonsoller monterade och jag har haft på lite bets för att bättre på de delar som såg lite konstiga ut. Varje hyllplan är skruvat från baksidan också.
Och att ta bort objektiven är riktigt smidigt och naturligt.
Och monterat på väggen! Jag blev sjukt nöjd!