Hoppa direkt till innehåll
Gå med
Sketchy
Sandman
Hejsan! Jag är den som skapat pucko.net och hittills är väl jag den som bidrar mest till sidan...
weblog

Weblogg

När jag gjorde lumpen på nittiotalet så var det på MekB 19 i Boden, och på fältsjukhus 616. När allt närmade sig sitt slut så bestämde vi oss för att vi måste ha en tröja. Eventuellt så ligger mitt exemplar i någon låda på vinden. Av någon anledning så var det jag som illustrerade motivet och det gjorde jag i Freehand vilket var en konkurrent och föregångare till Illustrator på den tiden.
Helt opassande så blev det en dödskalle med vingar och med basker, vilket inte alls känns fältsjukhus direkt. Men det var väl coolt antar jag. Det trycktes upp tröjor till alla i kompaniet.
Häromdagen blev jag kontaktad av en gammal lumparkompis och inbjuden till en Facebook-grupp för vårt gamla kompani där vi har delat en hel del gamla foton, minnen liksom! Bland dessa var det en bild på tröjan som någon hade sparat, och strax därefter hittade jag originalfilen som var uppdaterad för Illustrator.
Jag kunde dock inte låta bli att göra en uppdaterad version bara för sakens skull, så här är nya motivet för Fältsjukhus 616 från Boden! Fortfarande helt opassande, men förhoppningsvis lite fränare!